5 dagen in de Beverwaard

Okay, dus aan het begin van de vakantie, had ik gesolliciteerd bij Albert Heijn. Er werd aan mij verteld, dat als ik na 3 weken niks hoor, ik niet ben aangenomen. Na twee en een halve week had ik de hoop al opgeven. Dus mijn vader had het “geweldige” idee om mij de opdracht te geven om foto’s te maken van de Beverwaard. Ik had daar eigenlijk helemaal geen zin in, want de Beverwaard vind ik best wel saai en ik wilde liever naar de stad om dingen te fotograferen. Maar ik deed het toch, want ik had toch niets beters te doen. De opdracht duurde 5 dagen en in die dagen moest ik foto’s maken van verscheiden plekken in de Beverwaard.

Op Dag 1 heb ik naar mijn mening de beste foto’s gemaakt, niet omdat ik de mooiste gebouwen toen zag, maar omdat ik de beste foto’s van dieren die dag had kunnen maken. Een goede foto maken van een levend wezen is veel moeilijker dan een foto maken van een levenloos object, maar het resultaat is dan ook veel beter vind ik. Wel fijn was het feit dat ik 3 keer een reiger tegen kwam die dag, zodat ik daar goede foto’s van kon maken. Foto’s maken van dieren in de Beverwaard is veel leuker dan het maken van foto’s van de Beverwaard zelf. Omdat ik vaak niet de kans krijg om dieren te fotograferen en zeker geen reigers en ik zie Beverwaard toch al elke dag. Dag 2 was het ergst, omdat ik me toen niet goed voelde. Hetzelfde geldt voor dag 4.

Kraai in Beverwaard

Kraai in Beverwaard

Nu dat we het toch over dieren hebben, je vindt er niet zo veel in de Beverwaard. Je vindt heel wat soorten vogels, misschien wat honden en katten, maar voor de rest zijn er niet zo veel beesten, op insecten na natuurlijk, maar ik denk niet dat daar veel mensen geïnteresseerd in zijn. Over levende wezens gesproken, zoals je kunt zien zijn er weinig mensen te zien op deze foto’s. Dit komt vooral omdat deze foto’s zijn genomen in een vakantie periode, dus de meeste mensen waren waarschijnlijk gewoon op vakantie. En, omdat er sowieso weinig mensen waren, had ik er voor gekozen om vooral foto’s te maken waar geen mensen bij zijn, in plaats van soms veel mensen en soms helemaal geen mensen.

Speeltuin Beverwaard Rotterdam

Geloof het of niet, maar ik heb verrassend weinig vuilnis kunnen vinden op straat. Of als het er is, het valt zeker niet op. Het enige blikje wat ik kon vinden zat tussen de bloemen die ik had gefotografeerd op dag 1. De straten van Beverwaard zijn vrij schoon, soms ligt er helaas wat vuil in het water, maar that’s it. De straten van de Beverwaard zijn gewone straten, niets speciaals aan. Sommige plekken in de wijk hebben een meertje met af en toe alg er in voor de rest is het vrij normaal. Het is leefbaar, maar ik vind het persoonlijk niet echt uniek. Beverwaard heeft geen gevaarlijke getto straten waar elke week iemand word neergeschoten. Dat is een stereotype die in mijn belevenis niet klopt. Voor mijn gevoel is het gewoon veilig hier.

witte eenden Beverwaard

Wat je in de Beverwaard niet veel vindt, zijn speeltuinen. Dit probleem had ik vanaf kinds af aan al. Ik heb twee openbare speeltuinen kunnen vinden die een beetje dichtbij mijn huis waren, waarvan één alleen maar gefocust is op draai objecten, waarvan je heel duizelig wordt. Alle andere speeltuinen waren deel van een achtertuin van een huis. Er is wel iets genaamd de Stormpolder, maar voor sommige kinderen is dat veel te ver lopen/fietsen. Beverwaard heeft echt veel meer openbare speeltuinen nodig, op zijn minst 5 nieuwe speeltuinen.
Er zijn ook weinig restaurants in de Beverwaard, er is een Chinees, een Shoarmatent en er is een Verhage. Niet echt “chique”. Beverwaard is niet echt een plek waar je uit eten kan gaan. Ik weet niet of dat nou zo erg is, maar de optie word wel altijd gewaardeerd neem ik aan.

Er is niet veel wat weg kan in Beverwaard, want er is gewoon niet veel. Behalve wat water vind je niks waar je reactie “WOAAAAH” is. Het enige wat ooit is weg gehaald was een singel, zodat er een straat kwam, voor de rest is alles nog steeds hetzelfde als een paar jaar geleden. “Its still the good ‘ol Beverwaard”.

Ik vind de Beverwaard nog steeds een beetje saai zelfs na mijn avontuur van 5 dagen. Je kunt er gewoon wonen, het is geen getto. Beverwaard mist wat speeltuinen, als je daar al te oud voor bent is dat helemaal geen probleem. Maar zoals ik al zei, er is niets speciaals aan Beverwaard, is dat héél erg? Niet echt, maar daarom blijf ik bij mijn mening dat de Beverwaard saai is. Ook al woon ik hier al heel lang, raad ik je toch aan om te vragen naar de mening van andere mensen, misschien kunnen zij je overhalen om hier te wonen als je aan het twijfelen bent. Ik heb bijvoorbeeld niet zo veel met bossen en de Beverwaard heeft dat dus wel. Als je van boswandelingen houdt, kan ik je Beverwaard wel aanraden. Ook al vind ik de Beverwaard “okay”, ik vind het gewoon altijd nog beter om in mijn eigen huis te zijn, daar voel me gewoon altijd fijn.

Comments are closed.